Official Partner of BMW Motorrad

Våra webbsidor: 

Gå till
Välj språk:

Instruktörer

Att köra en lätt endurohoj på grus är en sak, men att köra en lastad äventyrshoj i krävande terräng är en helt annan. Vår utbildning är specifikt anpassad för de större hojarna. Våra instruktörer är i först hand inga tävlingsförare, utan duktiga pedagoger med gedigen erfarenhet av långresor och äventyrshojar.

Vår huvudinstruktör, David Johansson, är certifierad BMW Motorrad Offroad Instructor och har genomgått utbildning vid BMW Motorrad International Instructor Academy i Hechlingen i Tyskland.

Om olyckan mot förmodan skulle vara framme eller om du skulle bli sjuk har alla våra instruktörer en gedigen sjukvårdsutbildning.

David Johansson - Huvudinstruktör/Turledare

David är VD för Touratech Nordic. Han har kört motorcykel sedan hästen kastade av honom när han var 7 år gammal, och ett 40-tal länder har han hunnit med hittills. Den längsta resan gick från Sverige till Sydafrika 2002-2003, men han har också kört hoj i USA, Australien, Island, och genom de flesta länderna i Europa. Med jämna mellanrum blir han också inkallad som testförare åt tidningen Bike när det ska testas äventyrshojar.

Per Wallin - Instruktör/Turledare

Per är en jämtlänning som kört hoj sedan 6 års ålder. Han kör enduro på tävlingsnivå, och applicerar gärna delar av denna körkunskap även på de stora äventyrshojarna. Tränar aktivt militär MC-körning i FMCK, och utbildar även sina militärkollegor i hojköring. Per anser också att världen ska ses från motorcykel och genom åren har det blivit ett antal länder. Bland annat har han kört från Korea till Sverige via Ryssland och Mongoliet. Per var också vinnare av GS-Tropy uttagningen i Skandinavien 2010, och i finalen i Sydafrika kom han och hans team 3:a.

Joachim Brannäs - Instruktör

Joachim har kört motorcykel sedan mjölken köptes på glasflaskor. Han har stort intresse av äventyr och rally. Kör en BMW R1200GS Adventure och en egenbyggd BMW G450X Rally. Har sedan starten medverkat vid Adventure Days och Offroad School som turledare och instruktör.

Fredrik Holmgren - Instruktör/Turledare

Fredrik körde mycket motorcykel i sin ungdom men gjorde en paus ända tills hans barn blivit så stora att de började köra enduro. Han har tävlat i enduro på försvarets Husqvarna 258 och jobbar till vardags inom Försvarsmakten med bl.a. utbildning av mc-förare. Kan man göra något med ett leende så gör Fredrik det. Han är instruktör i Offroad School och turledare på våra resor.

Mikael Carlström - Instruktör/Turledare

"Carla" har kört motorcykel sedan han som 16-åring jobbade ihop lite pengar till en 125cc-crosshoj.
Efter några år på crossbanorna tog han äntligen MC-körkortet och sedan blev det både sporthoj och bana under några år. Efter en regnig sommar köptes en Africa Twin och sen dess är det mest offroad som gäller. Carla gillar blandningen av att köra fort, brett, tekniskt och svårt. Jobbar både som instruktör i Offroad School och som turledare under våra resor.