Official Partner of BMW Motorrad

Våra webbsidor: 

Gå till
Välj språk:

Motorcyklar & förarutrustning

Utbildningen passar alla offroad- och äventyrsmotorcyklister, och du är varmt välkommen oavsett märke och modell på din motorcykel. Du kan köra din egen MC, eller hyra någon av alla de nya BMW GS-modeller vi erbjuder. Det enda du behöver för att delta är körkort för tung motorcykel. Alla våra motorcyklar är helförsäkrade och vid vagnskada är självrisken maximalt 10.000 SEK. Denna utgår endast om du orsakar en skada som kräver reparation. Om du välter eller tappar motorcykeln under övningarna och orsakar mindre repor eller skav utgår vanligtvis ingen självrisk alls. För dig som funderar på att köpa ny hoj och vill provköra de nyaste GS-modellerna i sin riktiga miljö finns inget bättre tillfälle!

 

Förarutrustning

För att delta i våra utbildningar måste du vid all körning använda komplett skyddsutrustning i form av godkänd integral- eller crosshjälm (öppningsbara hjälmar måste vara stängda vid all körning), godkänt ryggskydd, axelskydd, armbågsskydd, knäskydd, handskar och ordentliga offroad/crosstövlar. Touringstövlar rekommenderas ej på grund av att de riskerar att inte skydda dina fötter tillräckligt bra om du skulle få foten under motorcykeln. Är du osäker på om din utrustning är godkänd så tveka inte att kontakta oss! All utrustning finns att hyra av oss. Se Kurser & Bokning

 

Vilka däck är lämpliga?

Alla våra cyklar är utrustade med grusdäck av typen Continental TKC 80, ett däck som passar för både grus och asfalt. Fördelen med ett grusdäck är att du får kortare bromssträcka på grus och bättre grepp på hala och lösa underlag. Om du kör egen cykel så fungerar vanliga ”asfaltsdäck” bra under våra BASIC-utbildningar, även om det kan vara lite halt på sina ställen om det är blött. För ADVANCED är det dock en rekommendation att du kör på grusdäck.

 

Hur väljer jag motorcykel?

Låt inte storleken skrämma dig, alla de GS-modeller vi erbjuder till utlåning är mycket lättkörda, även om du som förare inte är stor och lång. En 1200GS är lika lätt att köra som någon av de mindre modellerna, mycket tack vare vridet i motorn som minskar risken för ”tjuvstopp”. Under utbildningen får också du tips & trix på hur man hanterar motorcykeln när benen inte riktigt räcker till, så även om du inte riktigt når ner på våra modeller behöver du inte vara orolig. Är du osäker på vilken hoj du ska välja så tveka inte att kontakta oss, vi ger dig gärna tips och råd!

 

Våra modeller:

BMW F700GS

En tvåcylindrig motorcykel som är lättkörd och har låg sadelhöjd. Vi har även extra låga, respektive höga sadlar om du har korta eller långa ben. Bra nybörjarhoj. Sadelhöjd från 790-820mm.

BMW F800GS

Samma tvåcylindriga motor som F700GS men med lite mer effekt, längre fjädringsväg och större framhjul. Vi har även låga sadlar om du har korta ben. Passar förare med lite mer erfarenhet. Sadelhöjd från 850-880mm.

BMW F800GS Adventure

I grunden samma motorcykel som F800GS men med större tank och mer skyddande kåpa. Vi har även låga sadlar om du har korta ben. Passar förare med lite mer erfarenhet. Sadelhöjd från 860-890mm.

BMW R1200GS

BMW:s flaggskepp. Tvåcylindrig vattenkyld boxer. Även om den kan verka stor så är detta en av de mest lättkörda modellerna med relativt låg sadelhöjd. Vi har även låga sadlar om du har korta ben. Passar både nybörjare och förare med mer erfarenhet. Sadelhöjd från 820-870mm.

Tips: är du nybörjare är detta den mest lättkörda modell vi erbjuder tack vare låg tyngdpunkt, bra vrid (minskar risken för tjuvstopp) och lättarbetad koppling.

BMW R1200GS LÅG (-50mm)

Samma som ovanstående, men med sänkt chassi från fabrik. Vi har även låga sadlar om du har korta ben. Passar både nybörjare och förare med mer erfarenhet. Sadelhöjd från 770-820mm.

Tips: är du nybörjare är detta den mest lättkörda modell vi erbjuder tack vare låg tyngdpunkt, bra vrid (minskar risken för tjuvstopp) och lättarbetad koppling.

BMW R1200GS Adventure

Äventyrshojen nummer ett! Tvåcylindrig vattenkyld boxer. Precis som R1200GS ser denna motorcykel större ut än vad den faktiskt är, men med sin stora tank och långa fjädring och höga sadelhöjd kräver den trots allt en del av sin förare. Passar förare med mer erfarenhet. Sadelhöjd från 890-910mm.

BMW R1200GS Adventure LÅG (-50mm)

Samma som ovanstående, men med sänkt chassi från fabrik. Vi har även låga sadlar om du har korta ben. Passar både nybörjare och förare med mer erfarenhet. Sadelhöjd från 840-860mm.