Official Partner of BMW Motorrad

Våra webbsidor: 

Gå till
Välj språk:

Varför välja oss?

 

 

1. Touratech kan motorcykeläventyr

Vi vågar påstå att det inte finns något företag som har mer erfarenhet av motorcykelresor än Touratech. Vi arbetar dagligen med motorcyklar och produkter som måste klara allt som världens vägar har att erbjuda. Detta har genom åren gett oss unika erfarenheter, både när det gäller resor, tillbehör och körteknik. Vi vet helt enkelt vad som fungerar och inte fungerar i praktiken.

 

2. Erfarenhet från Adventure Days

Vi har sedan 2009 arrangerat Adventure Days i Säfsen. De erfarenheter vi samlat på oss, efter att under åren ha gett över 1000 deltagare en introduktion till grundläggande gruskörning, har gett oss en god känsla för vad skandinaviska äventyrsmotorcyklister efterfrågar. Du som genomgått vår introduktionsutbildning på Adventure Days har skrapat lite på ytan, och förstår nog vad två hela dagar med konstant feedback från våra instruktörer verkligen kan ge dig i form av balans, kontroll och självförtroende.

 

3. Official BMW Motorrad Offroad Training Centre

Vi är det enda officiella BMW Motorrad Träningscentret i Skandinavien. Detta betyder att vi har stöd och support från BMW Motorrad när det gäller allt från utbildningar av instruktörer till teknisk kunskap och motorcyklar.

 

4. Certified BMW Motorrad Offroad Training Centre

IIA

Vår huvudinstruktör är en av få IIA-utbildade instruktörer (BMW Motorrad International Instructor Academy). För att bli godkänd BMW Motorrad-instruktör krävs förutom lång erfarenhet och mycket god körteknik även pedagogiska kunskaper och förmågan att se vad varje enskild deltagare behöver. Vart än i världen du väljer att genomföra en certifierad BMW Motorrad-utbildning kan du vara säker på att du får bästa tänkbara träning, som anpassas speciellt för just dig.

 

5. Alltid de nyaste BMW GS-modellerna

Vi har alltid minst 30 nya BMW GS-modeller tillgängliga i skolan, från de mindre F700GS till de nyaste R1200GS & Adventure. Du kan välja att köra den motorcykel du har själv, eller den du funderar på att köpa. Vi vågar påstå att ett bättre tillfälle att provköra de nya GS-modellerna finns inte! Du har också möjlighet att byta motorcykel under utbildning om du märker att du valt fel modell (under förutsättning att det finns lediga motorcyklar). Givetvis är du välkommen att genomföra utbildningen på din egen motorcykel om du så önskar, oavsett märke och modell. Den bör dock vara av offroad/äventyrsmodell, måste vara skattad och försäkrad samt ha däck och ljuddämpare som är lagliga på allmän väg.

 

6. Erfarna instruktörer

Våra instruktörer är handplockade för att de har unika erfarenheter av gruskörning, resor, äventyr och motorcyklar. Förutom många års körerfarenhet är alla utbildade hos BMW Motorrad i Tyskland och av vår huvudinstruktör i Sverige. Tillsammans har vi kört motorcykel i över 50 länder, i Europa, Afrika, Asien, Sydamerika, Nordamerika och Australien. Vi är dock inga tävlingsmotorcyklister utan ”vanliga” grusåkare med god erfarenhet och ett brinnande intresse.

 

7. Alltid dubbla instruktörer

Under alla våra utbildningar är vi minst två aktiva instruktörer, ofta tre. Detta för att vi ska kunna dela upp utbildningsgrupper efter varierande förkunskap så att alla får en anpassad utbildning som varken är för lätt eller för svår. Det är också en förutsättning för att utbildningen inte ska behöva avbrytas om något oförutsett händer som tex. att en motorcykel går sönder.

 

8. Sjukvårdsutbildade instruktörer

Vi fokuserar mycket på säkerheten under våra utbildningar, men skulle olyckan mot förmodan vara framme ska du kunna lita på att få professionell hjälp. Alla våra instruktörer har genomgått en omfattande sjukvårdsutbildning med inriktning på motorcykelolyckor. Vi är också utbildade inom D-HLR; hjärt-lung-räddning med och utan defibrillator/hjärtstartare. I vårt supportfordon finns alltid komplett sjukvårdsutrustning, defibrillator och satellittelefon (om en olycka skulle ske i ett område utan mobilmottagning).

 

9. Det enda du behöver är ett MC-körkort

Funderar du på om en äventyrshoj är något för dig? Då har du kommit rätt. Om du går en utbildning hos oss kan du väja att genomföra den på våra motorcyklar. Det enda du behöver för att delta i våra utbildningar är ett MC-körkort för tung MC och personlig skyddsutrustning.

 

10. Repor och skav ingår

Alla våra motorcyklar är helförsäkrade och vid vagnskada är självrisken maximalt 10.000 SEK. Denna utgår endast om du orsakar en skada som kräver reparation. Om du välter eller tappar motorcykeln under övningarna och orsakar lite repor eller skav utgår vanligtvis ingen självrisk alls.